2018

Szeptember 9-én került megrendezésre a II. Erdélyi Rudolf Emlékverseny a József Attila Művelődési házban. A sakk szakosztály és ifj. Erdélyi Rudolf támogatásával létrejött emlékverseny minden második évben nagy számú sakkozni szeretőt vonz Dunaharasztiba. Míg az első versenyünkön 69 résztvevő volt, addig az idei versenyünkre 103 versenyző nevezett a két csoportba. 23 címviselő vett részt, köztük 3 nemzetközi nagymester és 6 nemzetközi mester.

Az eseményt Schubert Gyula, a DMTK ügyvezető elnöke nyitotta meg és méltatta Erdélyi Rudolf sakkozói pályafutását. Felszólalt a Pest Megyei Sakkszövetség elnöke, Solymosi László is, aki kiemelte a sakk szakosztályban végzett eredményes munkát és ifj. Erdélyi Rudolf, aki köszöntötte a megjelenteket. Az eseményen jelen volt Erdélyi Rudolfné, Erdélyi Rudolf özvegye is. A verseny támogatói az értékes pénzdíjazás mellett ingyenes büfével is kedveskedtek a résztvevőknek és kísérőiknek.

A sportszerű légkörben lezajló versenyt Horváth Csaba és Akóts Gábor nemzetközi versenybírók vezették mindenki megelégedésére.
A 9 fordulós svájci rendszerű, rapid sakkversenyen az első 6 helyezett, a legjobb női, a legjobb senior és legjobb dunaharaszti játékos pénzdíjazásban részesült és értékes tárgydíjak is kerültek kiosztásra.

A díjazottak:

1. Tran Tuan Minh nagymester 8 pont
2. Czebe Attila nagymester 8 pont
3. Nguyen Van Thanh mesterjelölt 7,5 pont
4. Almási István nemzetközi mester 6,5 pont
5. To Nhat Minh nemzetközi mester 6,5 pont
6. Lóránd Norbert FIDE mester 6,5 pont

Legjobb női játékos: Hoang Thanh Trang nagymesternő
Legjobb senior játékos: Volosin Vladimir FIDE mester
Legjobb ifjúsági játékos: Szabó Márton Mihály FIDE mester
Legjobb dunaharaszti játékos: Kökény Norbert FIDE mester
Legjobb 2000 Élő-pont alatti játékos: Pásti Áron
Legjobb 1800 Élő-pont alatti játékos: Baski Barnabás

A "B" csoportban az első 6 helyezett érem és tárgyjutalomban részesült:

1. Pákozdi Artúr 7 pont
2. Tóth Lili 6,5 Pont
3. Kemény Benjámin 6,5 pont
4. Szuhorukov Marcell 6,5 pont
5. Szarvas Nóra 6,5 pont
6. Szuhorukov Viktor 5,5 pont

Ezúton szeretnék köszönetet mondani ifj. Erdélyi Rudolfnak a verseny támogatásáért. Reméljük, hogy versenyünket két év múlva is megrendezhetjük.