Mozgalmas hétvége után nagy izgalmak közepette ért véget a II. Pap Mihály Emlékverseny. A Mattolna Tehetségkutató Alapítvány által felajánlott fõdíjat, a kerékpárok egyikét, a 9 év alattiak korcsoportjában kiválóan versenyzõ - minden mérkõzését megnyerõ - Lengyel Andreánál (Dunaharaszti) talált gazdára.

A kiválóan szereplõ dunaharaszti fiatalok nem csak a szerencse kovácsai voltak, hiszen a Lengyel Andrea (9 pont), Kökény Norbert (7,5), Bege Áron (6,5) összeállítású csapat (edzõ Schubert Gyula) 23 ponttal a csapatversenyen is az élen végeztek megelõzve a házigazda Decs (22,5) valamint az ASE (19,5) csapatát.

A csapatunk:

 • Lengyel Andrea
 • Kökény Norbert
 • Bege Máté
 • Bege Levente
 • Bege Áron

Az országos korcsoportos bajnok Lengyel Andrea ezen a versenyen is kimagaslóan teljesített, ami jó elõjel az õsszel sorra kerülõ világverseny elõtt, ahol korosztályában képviseli majd hazánkat. A másik kerékpár gazdája kalandos úton juthatott tulajdonához, mert a végeredmény alapján a mezõnyben nem kevesebb mint hat versenyzõ végzett 7,5 ponttal holtversenyben. Így a szervezõk sorsolás útján voltak kénytelenek dönteni a kerékpár sorsáról. A hat név a hatalmas vándorserlegbe került, majd az eredményhirdetésen Lengyel Andreát kérték fel a szervezõk, hogy szerencsés kézzel húzza ki a nyertes fiú nevét. A szerencse csapattársának Kökény Norbertnek kedvezett, aki a versenyben épp Andrea mögött a második helyen zárt.


Végeredmény:

9 évesek :

 1. Lengyel Andrea 9,0
 2. Kökény Norbert 7,5
 3. Dudás Máté 6,5 pont


10 évesek:

 1. Bege Máté 6,5
 2. Egyed Gergõ 4,5
 3. Werner Péter 4,5 pont


12 évesek:

 1. Takács Tamás 7,5
 2. Madarász Ákos 7,0
 3. Lovász Marcell 7,0 pont


14 évesek:

 1. Benedeczky Lehel 7,5
 2. Nagybíró László 7,0
 3. Werner Anna 6,5 pont


16 évesek:

 1. Eltigani Omár 7,5
 2. Amstadt Áron 5,5
 3. Galambos Menyhért 5,5 pont


18 évesek:

 1. Straubinger Dániel 7,5
 2. Szabó Richárd 7,5
 3. Jakab Richárd 3,0 pont


papp-mihaly-emlekverseny-2011 1A rendezvényen sor került a hagyományos bemutató rapid páros-mérkõzésre is ahol Pap Misi testvére Pap Gyula és Prohászka Péter nagymesterek mérkõztek meg a fiatal reménységek érdeklõdése közepette. A decsiek sajátnevelésû versenyzõje idén kapta meg a nemzetközi nagymesteri címet, Pap Gyula ezzel a község elsõ és egyetlen polgára aki ilyen titulussal rendelkezik. Ellenfele Prohászka Péter 18 évesen szerezte meg a nagymesteri címet, 14 évesen korosztályos EB gyõztes, 16 évesen EB ezüstérmes profi sakkozóként él és képezi magát. Kettejük múlt évi összecsapásán 2-2 arányú döntetlen született, idén hat játszmában mérték össze magukat. Pap Gyula kiváló formában játszva 4,5-1,5 arányban diadalmaskodott a páros-csatában.

Forrás: Mattolna Tehetségkutató Alapítvány