Négy országból – Luxemburg, Csehország, Magyarország, Szlovákia – huszonkilenc sakkozó ült asztalhoz a pénzdíjas nyílt versenyen, mely egyben a Nagyszombati megye idei bajnokságának is számított. 

A három dobogós versenyző: Martin Krajňák (2.), Berczes Csaba (1.), Eduard Buček (3.)

A Bősi Nagydíj tulajdonosa a magyarországi Dunaharaszti MTK színeit képviselő Berczes Csaba lett 7,5 ponttal. Az ezüstérem 7,0 pontos eredménnyel a kelet-szovákiai Martin Kajňák (ŠK Sabinov) birtokába került. A dobogó képzeletbeli harmadik fokára Eduard Buček (ŠK DMS Žilina) állhatott fel.

A legjobb serdülőkorú versenyzőnek járó díjat a nyékvárkonyi Takács László (SK Dunaszerdahely) kapta (az abszolút versenyben 5,5 ponttal az előkelő 6. helyen végzett).

A nők kategóriájában a bősi Kántor Réka (SK Dunaszerdahely) vitte el a pálmát (4,5 ponttal a mezőny 12. helyezettjeként).

A seniorok közül az 1941-es születésű szeredi Ladislav Šipkovský volt a legsikeresebb (4,5 ponttal a 16. helyen végzett).

A legjobb hazai versenyzőnek ifjabb Kosár Miklós bizonyult (5,0 ponttal a 6. hely jutott neki).

Nagyszombat megye 2011. évi bajnokai:

Férfiak: Dušan Lipták (SK Cífer) 6,0 pont

Nők: Kántor Réka (SK Dunaszerdahely) 4,5 pont

Seniorok: Ladislav Šipkovský (MSK Sereď) 4,5 pont

Serdülők: Takács László (SK Dunaszerdahely) 5,5 pont

Jozef Puobiš főbíró, Nagyszombat Megye Sakk-szövetségének elnöke értékelő beszédében elmondta: az idei abszolút győztes a verseny történetének második legjobb eredményével szerezte meg az elsőséget, továbbá először fordult elő, hogy az első helyen kiemelt játékos hódította el a bősi nagydíjat. Elismerő szavakkal szólt a helyi szervezőkről, és azokról, akik a nagyszabású sakkversenyt anyagilag támogatták